Gostujući na Happy  televiziji, predsjednik Ujedinjene Srpske dr Nenad Stevandić rekao je da u spoljnoj politici Republika Srpska mora pratiti Srbiju jer u BiH nema racionalnih sagovornika. 

Dakle, jasno je da se ne smije saviti kičma  i klečeći ispunjavati zapadadne zahtjeve za priključenje antiruskoj histeriji i sankcijama, ali da se ne smije na krilima emocija biti jedini eksponent i promoter ruske spoljne politike u Evropi što bi nas izložilo oštrici zapadne politike i dovelo u opasnost sudbinu zemlje, izjavio je Stevandić.

Naša je sreća je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić našao ekvidistancu koju razumiju i Zapad i Rusija, ali i druge moćne i manje moćne zemlje. U ovo zlo doba kada jedna veća bomba može da odredi sudbinu planete, mi nigdje ne treba da žurimo, istakso je Stevandić.

Osvrnuo se i na održanu skupštinu Ujedinjene Srpske u Banjaluci pod nazivom “Hrabro i pametno”  apistrofirajući da rabrost bez pameti  ne vrijedi.

Teška vremena slijede i Republika Srpska je u specifično teškoj poziciji pa  mora biti posebno pažljiva i oprezna, zaključio je Stevandić.