Predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da su predlagači i sponzori rezolucije o Srebrenici u UN bili iznenađeni sposobnšću i odlučnošću predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da se bori kako bi objasnio koliko je rezolucija pogubna i u suprotnosti sa Dejtonskim sporazumom.

Predsjednik Aleksandar Vučić im je poremetio mnoge planove i pomrsio konce i dodatno je odlažu, jer nisu očekivali nikakav otpor Srbije. Oni su navikli na Srbiju do 2012. godine. Ne mogu da se naviknu da Srbija ima kapacitet i hrabrost da se bori i da ima jednog Aleksandra Vučića koji će smjeti da se bori – ocijenila je Brnabić za TV Prva.

Istakla je da će Vučić stići do svakog kraja svijeta – “od Pacifika do Kariba”, da će kontaktirati svaku afričku državu, da će svakog zamoliti za pomoć i da će izdvojiti vrijeme da objasni svima koliko je pogubna rezolucija o Srebrenici i da direktno krši Dejtonski sporazum.

– Samim tim, rezolucija je izuzetno problematična za region i ona nema čak ni odobrenje Predsjedništva BiH. Borićemo se i dalje. Јa mislim da je to, što se Vučić vraća i nastavlja borbu iz Njujorka za sponzore i kosponzore rezolucije potpuna noćna mora. Mi nastavljamo ovdje da se borimo rame uz rame s njim za našu Srbiju, naše interese i naš narod – zaključila je Brnabić.