“Da mu je velika čast i zadovoljstvo što će imati priliku da prisustvuje ovom uzvišenom događaju dočeka njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija”, kazao je BN-u Govedarica, dodajući da se raduje i susretu sa vladikom Jovanom.

Na poziv episkopa pakračko-slavonske eparhije Jovana danas će poslanici iz Republike Srpske Vukota Govedarica, Jelena Trivić i Milan Radović prisustvovati svečanom dočeku patrijarha srpskog Porfirija u manastiru Jasenovac.

Jelena Trivić(PDP) i Milan Radović (SDS) su poslanici u NSRS, dok je Vukota Govedarica (SDS) delegat u Vijeću naroda Republike Srpske.

Kako BN saznaje, pozivno pismo episkopa Jovana stiglo im je prije nekoliko dana.

“Da mu je velika čast i zadovoljstvo što će imati priliku da prisustvuje ovom uzvišenom događaju dočeka njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija”, kazao je BN-u Govedarica, dodajući da se raduje i susretu sa vladikom Jovanom, na čiji poziv će danas prisustvovati svečanom dočeku novog patrijarha srpskog.

Govedarica je podsjetio da je i ranije imao prilike da razgovara sa njegovom svetosti patrijarhom srpskim kada je on bio mitropolit zagrebačko-ljubljanski,

Patrijarh Porfirije će biti dočekan u manastiru Jasenovac u 15.30 sati, kada će biti služena doksologija, navela je u saopštenju eparhija pakračko-slavonska, objavljeno je na sajtu SPC.

Poziv je dobio je i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Svečanom dočeku, kako je saopšteno, prisustvovaće i sekretar za vjere u Vladi Republike Srpske Dragan Davidović, kao i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.