Sporazum o razdruživanju ne može donijeti ništa dobro Republici Srpskoj i samo će nas odvesti u dodatnu izolaciju i konfrontaciju sa čitavim svijetom.

Ovo je poručio potpredsjednik PDP i šef poslaničkog kluba te stranke u Narodnoj skupštini Srpske Igor Crnadak, reagujući na najavu aktuelne vlasti da će uskoro biti sazvana posebna sjednica NS RS gdje će biti predstavljen dokument kojim se predlaže mirno razdruživanje.

– SNSD nije čak obezbijedio podršku za ovaj “sporazum” ni od strane svojih partnera, HDZ i Trojke, što znači da je glavni cilj ove promašene inicijative da se ne priča o katastrofalnoj ekonomskoj situaciji, o sankcijama, o pljački budžeta Republike Srpske, o 1.500 tendera i 500 miliona koliko sa naplatili Prointer & co. i drugim njihovim brljotinama – objavio je Crnadak na društvenim mrežama.

On je pozvao narod Republike Srpske da “ne nasjeda više na prevare SNSD, koji u svakoj izbornoj godini vrši radikalizaciju, samo kako bi novim konfliktima i tenzijama stvorio atmosferu straha i uznemirenosti”.

– Patriotizam i ljubav prema Republici Srpskoj su pravda u državi, borba protiv korupcije, jake i slobodne institucije, prijatelji širom svijeta, nove investicije i zadovoljan narod. Kad ste čuli da funkcioneri SNSD govore o tome – pita Crnadak.