Vidimo kako se stranci i OHR igraju sa domaćim institucijama, na koji način na njih vrše uticaj. Aktere koji su u ovom sudskom postupku tjeraju na nezakonite stvari. Vidimo kakva je uloga notara, na koji način se ovjeravaju dokumenti, kazala je ovo na konferenciji za novinare srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

– Ovo je montiran politički proces. Između ostalog, ovaj proces služi da se razotkriju razne stvari i manipulacije, kao i ulozi međunarodnog faktora u okviru BiH. Vidimo kako se stranci i OHR igraju sa domaćim institucijama, na koji način na njih vrše uticaj. Aktere koji su u ovom sudskom postupku tjeraju na nezakonite stvari. Vidimo kakva je uloga notara, na koji način se ovjeravaju dokumenti. Iza kulisa postoji jedna nedozvoljena komunikacija, zbog koje su jadni građani Republike Srpske i Federacije. Ono što smo danas gledali je nastavak onog što smo gledali u prethodnom periodu – istakla je Cvijanovićeva.

Ono što me zabrinjava jeste potreba da se uruši pravosudni sistem, samo zato što biste ispoštovali nekoga ko je sam sebi izmislio autoritet. Razočarana sam i zabrinuta u ime građana dva entiteta, dodala je Cvijanovićeva.