Predsjednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da je prijedlog Aleksandra Vučića da se na izbore izađe na zajedničkoj listi apsolutno opravdao sva očekivanja i da mu je veoma drago što je cijela Srbija prepoznala da je država ugrožena i što je imala jedinstven odgovor na sva teška državna i nacionalna pitanja.

Dačić se sinoć na konferenciji za medije u sjedištu Srpske napredne stranke zahvalio članovima, simpatizerima i biračima Srpske napredne stranke, SPS i svih drugih stranaka koje su bile na zajedničkoj listi, što su, kako je rekao, prepoznali ispravnost te liste i što su se oni sabirali u interesu Srbije.

Posebno je zahvalio predsjedniku Aleksandru Vučiću koji je predložio stvaranje zajedničke liste.

“Milion puta smo govorili u kampanji da smo mi zajedno, zato što je Srbija ugrožena i zato što imamo slične stavove, jedinstvene stavove vezane za najvažnija državna i nacionalna pitanja. I u tom pogledu mi je veoma drago da je cela Srbija imala jedinstven odgovor na sva ta teška državna i nacionalna pitanja”, poručio je Dačić, prenosi Tanjug.

Dodao je da su, kako je rekao, odlučni da brane srpske nacionalne i državne interese, ali i da su odlučni i čvrsti da nastave putem razvoja zemlje i stvaranja bolje Srbije sutra.

Dačić je zamolio Aleksandra Vučića da ne raspisuje izbore svake godine.

“Hoću da idem u penziju za tri, četiri godine i molim vas da to ne činite. Ne mogu svake godine da imam srčane smetnje”, rekao je Dačić.