Ne smijete Novaka Đokovića nikada da otpišete. Srpski teniser je poslije pet setova i više od četiri sata igre savladao Italijana Lorenca Muzetija.

Đoković je bio bolji rezultatom 3:2 po setovima 7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0.

Teško je uopšte krenuti i opisati ovo što smo vidjeli, međutim čini se da je ovo jedan od onih mečeva koji mogu da preokrenu sezonu pogotovo ovakvom šampionu kao što je Nole.

Bilo je svega, u pojedinim momentima je izgledalo kao da samo treba da ostane u meču. Onda su nailazile faze kada Italijan nije znao da pogodi ništa osim linije. Pravi rolerkoster emocija, energije, frustracije, fortune i magije sa obe strane.

Djelovalo je da je Đoković na koljenima, ali po ko zna koji put se razgoropadio kada je najranjiviji. Uz neočekivanu podršku sa tribina, vratio je energiju, a dočekao pad kod protivnika i krenuo je njegov stampedo. Ruku na srce, Muzeti da ovaj nivo može da održi četiri sata onda bi on okupirao jednu od prve dvije pozicije na svijetu.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Došao je peti set, zna Đoković kako se tome odlučujućem dijelu treba pristupiti. Najveći šampion koga je tenis vidio u svojoj istoriji je igrao kao u transu, dok se Muzeti “oduzeo” nakon propuštene šanse da skine najveći “skalp” u karijeri.

Novaka sada prvo očekuje prijeko potreban odmor, pitanje je hoće li uopšte i trenirati u toku dana s obzirom na ovako kasno završen meč. A potom ga očekuje duel osmine finala.

U narednom kolu najbolji teniser svijeta igraće protiv Argentinca Fransiska Serundula koji je bio bolji od Tomija Pola rezultatom 3:1.

Ovo će biti njihov prvi međusobni duel, a vidjećemo hoće li se Nole uspjeti odmoriti za taj meč.