Onog momenta kad se odluče da uvedu sankcije Republici Srpskoj, tog trenutka su donijeli odluku o samostalnosti Republike Srpske, rekao je Milorad Dodik, srpski čkan Predsjedništva, nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a.

On je večeras poručio da je “farsa da mu se zabranjuje da upravlja imovinom koju nema”.

Sankcije nisu odraz snage, ovo je čista farsa, poručio je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a.

“Ja nikada nisam imao imovinu u Americi, nemam račun u Americi, nemam namjeru da idem u Ameriku, čak i da mi skinu sankcije ja ne namjeravam da idem tamo”, poručio je lider SNSD-a večeras u Banjaluci.

“Ja sam uvjeren da Amerikancima smeta što smo mi stabilna RS”, dodao je Dodik i naveo da je “RS vođena SNSD-om je na dobrom putu”.

“SAD su iznijele niz laži i optužbi koje ne stoje. Nevjerovatno da jedna zemlja koja je kreirala Dejtonski sporazum tako radi”, naveo je Dodik.

“Nevjerovatno da Vlada SAD može ovoliko da laže i govore da je Milorad Dodik negira visokog predstavnika kojeg je postavila međunarodna zajednica, a kako mogu da se suprotstavljam nečemu čega nema. Šmit je opasan jer se lažno predstavlja po BiH”, rekao je on.

Rekao je da “oni imenuju strance koji krše Dejton, a njega optužuju za kršenje”.

“Nema nikakvog uznemirenja što se nas tiče, žao mi je što su otišli toliko daleko da kazne Alternativnu televiziju, ja nisam vlasnik tog medija”, kaže Dodik.

On je dodao da je ponosan što je na strani RS.

“Nije lako biti na meti SAD, a nije ni teško”, poručio je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH izjavio je večeras da SAD jesu velike, ali su veliki lažov i da posljednje uvođenje američkih sankcija predstavlja direktno miješanje u unutrašnje stvari BiH i Republike Srpske.

“Amerika podržava muslimane neskriveno, a što je najbolje pokazala ovom odlukom koju nam je saopštila ranije u toku dana njihova ministaraka koja očigledno sa opozicijom, prije svega PDP-om i jednim dijelom SDS-a uticala na odabir načina na koji će se neko sankcionisati ovdje”, rekao je Dodik.

Kancelarija za kontrolu stranih sredstava pri Ministarstvu finansija SAD danas je uvela sankcije srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i Alternativnoj televiziji zbog, kako se navodi, aktivnosti i prijetnji po stabilnost i teritorijalni integritet BiH.