Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je večeras za ATV da opozicija živi na priči o pobjedi njihovog kandidata za gradonačelnika u Banjaluci, koja je dosta spekulativna, te naveo da je SNSD u ovom gradu pokrenuo niz promjena.

On je podsjetio da je napravljen novi Gradski odbor, čiji je predsjednik Vlado Đajić.

“Oni /opozicija/ su isti dan po imenovanju Đajića radili neko brzinsko telefonsko ispitivanje sa pitanjem za koga bi građani glasali kada bi danas bili izbori, i 60 odsto ih se izjasnilo da bi glasali za Đajića”, rekao je Dodik.

Govoreći o razvoju lokalnih zajednica Srpske, Dodik je rekao da će biti problema u Banjaluci, jer gradonačelnik /Draško Stanivuković/ ne uvažava gradsku skupštinu, koja mu služi za iživljavanje, a ne za jedan kvalitetan dogovor i ponaša se kao “neko povređeno dijete”.

“Ako skupština usvaja budžet, onda se ona pita o tome, gradonačelnik je samo predlagač. Bojimo se da se zbog njegove nesposobnosti da nešto učini ne dođe do zastoja u razvoju grada i zato smo mu ponudili i rekli `hajde da se zajedno dogovaramo`”, rekao je Dodik, prenosi “Srna”.

On je konstatovao da u gradskom budžetu nema sredstava za ono što je gradonačelnik obećavao da će uraditi.