Sud BiH je neustavni sud američka organizacija koja služi za obračun sa njihovim neistomišljenicima.

To je izjavio predsjednik Republike Srpske i SNSD, Milorad Dodik, komentarišući odluku Apelacionog vijeća Suda BiH prema kojoj je odbijena žalba SNSD na odluku CIK koji je priznao listić PDP za Dom naroda Parlamenta BiH.

Budući da je sada broj glasova u NSRS izjednačen, o četvrtom srpskom delegatu odlučiće čista sreća, odnosno žrijebanje – da li u Domu naroda ostaje Snježana Novaković Bursać (SNSD) ili je mijenja Nenad Vuković iz PDP.

–Kako je moguće da dvije godine jedna osoba radi i obavlja svoje dužnosti kao delegat i sada neko kaže da to nije u redu. Po istom pitanju donose dvije različite odluke i to pokazuje da kad američki ambasador u BiH Majkl Marfi pritisne pravosuđe, pravo i pravda izađu kroz prozor, kao i zdrav razum. Pokušali su sve što mogu, CIK je po njihovom nalogu donosio odluke o ponovnom prebrojavanju glasova i opet nisu uspjeli da obesmisle pravo srpskog naroda da bira jačanje Srpske i očuvanje srpskog identiteta – rekao je Dodik za Glas Srpske.

Na pitanje šta je krajnji cilj njihovih svakodnevnih pritisaka na Srpsku, Dodik kaže da je cilj da se dođe do imovine.

-U nemogućim okolnostima, pritisaka, ucjena, kao i podmetanja i djelovanja kroz neustavne institucije u BiH, pokazali smo da možemo da ojačamo Srpsku. I ovaj njihov pokušaj je na samom startu osuđen na propast, jer budi samo veći bijes kod naroda. Svima je jasno da se američki ambasador u BiH Marfi igra sa pravosuđem i pokušava zagorčati život Srbima, sve da bi se došlo do imovine. Njihova nesreća je veća utoliko što narod vidi ko su izdajnici i nemaju nikakve mogućnosti da promijene svijest srpskog naroda. Odluka neustavnog suda je politička, kao i sve što se tamo radi. Politički je i proces pokrenut zbog Šmita. Sa svim što rade urušili su u potpunosti kredibilitet pravosuđa i to ćemo i dokazati – tvrdi Dodik.

„Zvizdić je pozer“
Govorio je i o izjavi predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH Denisa Zvizdića, da se otvara mogućnost za brojne političke kombinacije ukoliko SNSD ostane bez četvrtog delegata u Domu naroda.

-Zvizdić bi u slobodno vrijeme, kojeg očigledno ima napretek, kad često priča samo o Republici Srpskoj, mogao reći nešto o Konakoviću i njegovim paničnim obećanjima Amerikancima i konekcijama. Sve je to isti soj. Napadima na Srpsku pokušavaju da sluđuju narod da se ne bi pričalo o krizi u Federaciji, koja traje godinama. Za razliku od Banjaluke, o Sarajevu danas ne možete da pročitate ništa pozitivno, ako se izuzme neka laž koju američki ambasador u BiH Marfi smisli, sve je crno. Zvizdić je najobičniji pozer, koji puno priča, a ništa važno ne govori. Ipak, primjećujem da bi on postavljao neke uslove i pravio kao Helez paktove sa PDP. Zanimljivo je da neko s kapacitetom poput Zvizdića, ravnim nuli, iznosi takve maštarije – kaže predsjednik RS.„Izdaju najbolje objasnio Ivanić“
Govoreći o izjavi lidera PDP, Branislava Borenovića, koji je optužio partnere u vlasti na nivou BiH da su svojim potezima sačuvali OHR, Dodik je rekao da „jedina mudrost koju bi Borenović mogao da pokaže je da ćuti kada se priča o rezultatima koje je PDP postigao“.

–Izdaju srpskih interesa najbolje je javno objasnio počasni predstavnik PDP Ivanić. Sve što su mogli dati dali su Bošnjacima i tako je izgledala njihova realnost i udaljavanje od stranaca. Rukovodstvo Srpske nikada neće dozvoliti da se na takav način prenose nadležnosti i to je jedina mudra i odgovorna politika, a ne dodvoravanje strancima i Bošnjacima, koje je u programskoj politici PDP. To što je njemu okej jedan kriminalac poput Marfija i lažni Šmit, koji bi da Srpskoj otmu imovinu, govori šta bi se desilo kada bi se takvi nešto pitali u Srpskoj – izjavio je, između ostalog, Dodik.