Nakon što je Igor Radojičić najavio da je njegov novoosnovani Nezavisni pokret “Svojim putem” – Igor Radojičić zvanično registrovan kao politička organizacija i da izlaze na izbore, oglasio se predsjednik Republike Srpske i lider SNSD, Milorad Dodik.

Dodik je opleo po bivšem saradniku, kojeg je smijenio u izbornoj noći, nakon gubitka izbora u Banjaluci.

Danas Dodik kaže, ponosno, da je Igor izbačen iz stranke.

– Igor je ojačao partiju kada je izašao. Imali smo lažnu koncepciju o njemu. Nemam ni volje da mu poželim dobro, u političkom smislu, u ljudskom da. Imajući u vidu da je pristao da bude dio finansijski kriminalnog sektora… Igor nema nikakvu snagu. On je ko razmaženo dijete, stalno je nešto plakao, neko je trebao da mu briše suze i mijenja pelene – rekao je Dodik.

Ministar finansija i trezora BiH, Srđan Amidžić, bivši Radojičićev saradnik, nešto blaže je komentarisao Radojičića.

– Kada smo izgubili moja lična odluka je bila da se ne povučem – rekao je Amidžić koji je napredovao u generalnog sekretara SNSD.

“BiH je kavez u kojem smo još, danas sastanak sa Trojkom i HDZ”
Nakon sastanka sa lokalnim organizacijama, SNSD je saopštio da još nije odlučio kako će izaći na izbore.

– Da postoji mogućnost da se sačeka Izborni zakon Republike Srpske ili ćemo vidjeti s kolicionim partnerima kako ćemo izaći na izbore. Ovo što čini CIK je izvan svih mogućnosti da bude podržano – rekao je Dodik.

Dodik je kritikovao to što Centralna izborna komisija BiH bira predsjednike biračkih izbora i daje im status gotovo državnih službenika.

Danas se održava sastanak koalicionih partnera na nivou BiH, koji je bio dogovoren za 15 časova, pa prolongiran za 18 časova, u PSPD BiH.

“Ne znam šta je ideja. Razgovor može. Ali da stranci nameću i razbijaju naše dogovore ne”, naveo je Dodik.

Dodik je ponovio svoje stavove o Kristijanu Šmitu, kojeg institucije Republike Srpske ne priznaju za visokog predstavnika, o Ustavnom sudu BiH, piše N1.

– BiH je nama kavez u kojem nas drže, ali u tom kavezu još moramo da budemo – zaključio je Dodik.