FK Borac je danas savladao Tuzla Siti s 6:2, ali je taj meč obilježio MUP Tuzlanskog kantona.

FK Borac osuđuje divljačko ponašanje i ničim izazvanu prekomjernu upotrebu sile pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona nakon završetka utakmice na stadionu Tušanj navedeno je na sajtu banjalučkog kluba.

U saopštenju kluba se dalje navodi.

– Slavljenička pjesma naših navijača i igrača grubo je prekinuta od strane pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona koji su po izlasku sa tribine stadiona Tušanj i fizički nasrnuli na navijače FK Borac koji su organizovano stigli u Tuzlu.

Ovo nije prvi put da se pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona na krajnje neprofesionalan način odnose prema navijačima našeg kluba, ali ovaj put želimo da poručimo da se ubuduće takve stvari više neće dešavati i da ćemo reagovati na adekvatan način.

FK Borac trudi se da navijačkim grupama koje dolaze na naš stadion pruži maksimalnu bezbjednost, a isti takav tretman tražimo i za naše navijače na gostujućim terenima na kojima igra FK Borac.

FK Borac traži od nadležnih da se prema pripadnicima MUP-a Tuzlanskog kantona koji su učestvovali u napadu na naše navijače primjene odgovarajuće sankcije – navodi se u saopštenju kluba.