Banjaluka će tokom godine dobiti još tri teretane na otvorenom, a za tu namjenu u budžetu je planirano 50.000 KM, saopšteno je iz Gradske uprave.

Neposredno nakon usvajanja budžeta za 2021. godinu, započeta je procedura odabira lokacija za postavljanje teretana u prirodi, a, kako navode iz nadležnog Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport – razmatrani su svi pristigli prijedlozi mjesnih zajednica.

“Važan uslov pri odabiru lokacija, jeste da zemlja na kojoj se postavlja teretana mora biti u vlasništvu Grada. Trenutno je u procesu odabir lokacija nakon čega će Grad raspisati javnu nabavku za izgradu UT uslova i idejnog projekta, kao preduslova za pribavljanje lokacijskih uslova”, kažu iz Odjeljenja.

Naveli su da će po dobijanju lokacijiskih uslova, biti raspisana javna nabavka za kupovinu opreme i postavljanje teretana na izabranim lokacijama. Prema dosadašnjoj praksi, planirana je nabavka 12 tipskih sprava.

Podsjećamo, početkom godine otvorene su tri nove teretane, i to u naseljima: Priječani, Borik i Pobrđe. Zadnjih nekoliko godina sprave za vježbanje postavljene su i u Parku “Mladen Stojanović”, na šetalištu pored Vrbasa – između Rebrovačkog i Venecija mosta, na Banj brdu, u naselju Sime Matavulja, na Starčevici, u Lazarevu, u krugu sportsko-rekreativnog centra “Akvana”, te u Česmi i Obilićevu.