Vanredna sjednica nije predmet, ni šansa za političko prepucavanje, niti povod i predmet političkog populizma i vođenja kampanje, već je to sjednica na kojoj svi zajedno trebamo donijeti zaključke u interesu zdravlja građana, ali i privrede i očuvanju radnih mjesta, poručio je na današnjoj vanrednoj sjednici predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić.

Ilić je pozvao sve da u tom pravcu razmišljaju i da lične političke interese stave po strani, a da interese društvene zajednice stave na prvo mjesto.

“Još jednom molim da ovu situaciju, koja prije svega ostavlja ogromne negativne posljedice na naše društvo ali i čitav svijet u globalu, ne koristimo za lične političke promocije i da istu ne koristimo za skupljanje ličnih političkih ili partijskih poena. Svi treba ozbiljno da shvatimo dolazak i prisustvo novog soja/talasa virusa Korona i maksimalno se posvetimo očuvanju zdravlja naših sugradjana i naše privrede kako bi očuvali radna mjesta“, zaključio je Ilić.

Osim toga, Ilić je napomenuo da Skupština treba da djeluje i korektivno prema novom Štabu za vanredne situacije grada Banjaluka, koji vjerovatno zbog nesnalaženja u prethodnom periodu nije imao ozbiljnih koraka kada je u pitanju ponašanje i snalaženje u ovoj epidemiološkoj situaciji, a što pokazuje i ozbiljno smanjenje budzeta Domu zdravlja Banjaluka.

“Dom zdravlja je jedna od ključnih institucija, ako ne i ključna u borbi protiv epidemije virusa Korona, zbog čega svi zajedno trebamo uticati da se odluka o smanjenju budzeta Domu zdravlja promjeni”, istakao je Ilić.

Napominje da je nedopustiv odnos Štaba za vanredne situacije Grada Banjaluka, koji je počeo da radi na svoju ruku, neinformišući relevantne institucije o epidemiološkoj situaciji u gradu. Kaže da time najviše gube građani.

“Štab za vanredne situacije Grada je potpuno prestao da informiše i republičke institucije, ali i nas odbornike tj. Skupštinu Grada o procesima koje Grad vodi kada je u pitanju borba protiv Korone“, rekao je Ilić.