Košarkaši Indijane Pejsers pobedili su Njujork Nikse 121:89 u četvrtom meču polufinalne serije istočne konferencije koju su sad uveli u egal.

Oba tima su dobila sve svoje mečeve pred svojim navijačima, jak domaći teren čini svoje, a Niksi će sada imati priliku da uzvrate Indijani za ovu blamažu.

Naredni meč igra se u Medison Skver Gardenu za dva dana.

Pejsersi su nikad lakše stigli do pobede, zaista se malo ko nadao ovakvom razvoju situacije – već u prvih 12 minuta domaći tim je vodio 34:14.

Bio je to jedan od onih dana kada jednoj ekipi ide sve od ruke, baš sve, a drugoj iz minuta u minut samo tonu lađe.

Do poluvremena Indijana je na krilima Sijakama, Haliburtona i Tarnera vođstvo uvećala na 28 poena.

Niksima nije bilo povratka.

Indijana je i u trećoj deonici igrala kao da je na snazi egal rezultat, domaći su očito želeli da demonstriraju moć do kraja i pokažu mišiće pred ponovni dolazak u “Veliku jabuku”.

Umeju ovakve pobede i te kako da ostave utisak na drugu stranu, pa ostaje da se vidi kakva će biti reakcija Bransona i ostatka ekipe.

Haliburton je bio najefikasniji kod domaćih sa 20 poena, Mekonel je sa klupe doneo 15 poena, Siakam 14, koliko je imao i Topin, dok je Tarner meč završio sa 13 poena.

U poraženom timu Burks je kao rezervista bio najefikasniji sa 20 poena, Branson je stao na 18 (0/5 za tri), a 16 je ubacio Mekbrajd.