Srđan Janković negirao je da je ubio djevojčicu Danku Ilić.

“Danas, 04. juna 2024. godine, u prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, saslušan je osumnjičeni Srđan Janković, koji je u potpunosti negirao izvršenje krivičnog dela”, stoji u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, prenosi Telegraf.rs. On je tačno tri sata govorio u tužilaštvu, nakon čega je vraćen u pritvorsku jedinicu.

Djevojčica Danka Ilić ubijena je 26. marta ove godine. Janković je uhapšen 4. aprila pod sumnjom da je ubio Danku zajedno sa kolegom Dejanom Dragijevićem.

Podsjećamo, MUP Srbije saopštio je da je Danka Ilić ubijena 26. marta u Banjskom Polju.

Dragijević je u Tužilaštvu priznao da je ubio dijete, ali ne i gdje je tijelo.

U saopštenju MUP Srbije ranije je navedeno da su osumnjičeni priznali zločin u policiji. Dvojica muškaraca su udarila djevojčicu automobilom, a potom je stavila u gepek. Usput su naišli na oca djeteta koji ju je tražio i rekli mu da ne znaju ništa o nestaloj djevojčici.

Dijete se, navodno, u jednom momentu probudilo, a Srđan Janković ju je, navodno, ubio. Tijelo su, prema riječima ministra, ostavili na deponiji, a potom se jedan od njih dva dana kasnije vratio i premjestio tijelo na nepoznatu lokaciju. U startu se govorilo o tome da je Srđan bio taj koji je premještao telo i da Dejan o tome nema ništa.

Ipak, saslušanje u tužilaštvu sve je promijenilo. Srđan se branio ćutanjem. Dejan je, s druge strane priznao sve i rekao da je on premeštao tijelo uz pomoć oca i brata, koji su potom uhapšeni. Njegov otac nije dočekao saslušanje u tužilaštvu jer je preminuo manje od 48 sati nakon hapšenja, prenosi Telegraf.

Sada, gotovo dva mjeseca kasnije, Janković je odlučio da u tužilaštvu nešto kaže, odnosno da negira izvršenje tog zločina.