Siniša Vidović, zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske, reagovao je na izjave lidera SDA i zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakira Izetbegovića.

Godpodinu Izetbegoviću nije dovoljno što fabrikuje laži iz prethodnog odbrambeno otadžbinskog rata, pa sebi sada daje za pravo da ide i dalje od toga. Jasno je da narod koji svoju egzistenciju zasniva na mitovima, mora pokušati i druge da unizi, valjda da bi se osjećao bolje u vezi samog sebe. Nije dosta prisvajanje Kulina Bana, Kralja Tvrtka, već sad pokušava da prisvoji i narode u neku imaginarnu naciju koja postoji samo kod muslimanskih tzv. intelektualaca, rekao je Vidović nakon Izetbegovićeve izjave da svi stanovnici BiH vode porijeklo od Dobrih Bošnjana.

Vidović kaže da su se poturice uvijek morale dokazivati, pravdati sebi da njihova prodaja vjere nije uzaludna, ali da su time samo sebe dodatno ukopalavi, jer istorijske činjenice su uvijek bile jače od Bakirovih mitova i politikanstva.

– Umjesto da laže sebe, možda bi trebao da pogleda unazad svoju istoriju, pa bi znao koju su slavu njegovi preci slavili, možda bi se i sam opametio, i znao kad treba prećutati i ne otkrivati ličnu sramotu – zaključio je Vidović.

Podjećamo, Izetbegović je tokom obraćanja u Luksemburgu, na svečanoj tribini, rekao da su stanovnici BiH prije nekoliko vijekova bili jedan narod, Bošnjani, Dobri Bošnjani, a da su se nacije formirale u 19. i 20. vijeku.