Najveći boks meč ove godine u kojem su rukavice trebali ukrstiti Tyson Fury i Deontay Wilder je odgođen jer je britanski bokser pozitivan na koronavirus.

Borba se trebala održati 24. jula u Las Vegasu, no odgođena je za kraj godine nakon što je koronavirus otkriven kod britanskog boksera, ali i među članovima njegovog tima.

Fury se osjeća “bolesno, ali ne toliko da mu je život ugrožen”. On je primio davno prvu dozu vakcine protiv koronavirusa, no nije nikada otišao na revakcinaciju, potvrdili su iz njegovog tima.

Novi datum borbe kojom će biti kompletirana trilogija između Furyja i Wildera će biti određen naknadno, a najvjerovatnije će se raditi o 9. oktobru.

Podsjetimo, prva borba u decembru 2018. godine je završena bez pobjednika, a potom je Fury slavio prekidom u februaru 2020. godine.

Nakon te borbe nisu nikako ulazili u ring, a iako je ove godine sve bilo spremno za borbu između Furyja i Anthonyja Joshue, Wilder je iskoristio pravo na treću borbu koja će se, nadamo se, konačno desiti krajem ove godine.