Ivana Granula, kandidat PDP-a na proteklim lokalnim izborima, primljena je ovih dana bez raspisanog javnog konkursa na poziciju službenika u Odjeljenju za lokalni ekonomski razvoj grada Banjaluke, tvrdi ATV.

Dvaedesetsedmogodišnja Granula, inače pravnik po struci, bila je kandidat PDP-a za Skupštinu grada, a na proteklim izborima osvojila je 1.343 glasa.

Prema saznanjima ATV-a, osim nje, u protekla tri mjeseca još 20 radnika primljeno je u Gradsku upravu bez raspisanog konkursa.

Najveći dio novozaposlenih čine odbornički kandidati PDP-a i aktivisti iz protekle kampanje Draška Stanivukovića, a neki od njih su, takođe bez raspisanog javnog konkursa, postavljeni na rukovodeće pozicije u gradskim preduzećima.

Petoro njih bili su kandidati PDP-a na proteklim izborima, i to Ognjen Savanović, Saša Čekrlija, Vladimir Grujić, Ivana Granula i Tanja Palačković. Svi oni primljeni su bez raspisanog javnog konkursa, s tim da se zakonska obaveza konkursa ne odnosi samo na Grujića, pošto je, kao šef kabineta, vezan za mandat gradonačelnika. Istovremeno, kandidat za odbornika Velibor Vukajlović, takođe bez konkursa, postavljen je za v.d. direktora “Akvane”, navodi ATV.

Među 17 novih radnika je i Vedran Radivojević, bliski rođak poslanika PDP-a Jelene Trivić, a za kojeg su pojedini odbornici većine u gradskom parlamentu na nedavnom zasijedanju tvrdili da je u Gradskoj upravi isključivo zadužen za održavanje privatnih Stanivukovićevih profila na društvenim mrežama.

Od svih novozaposlenih, samo dvojica nisu aktivno učestvovali u Stanivukovićevoj kampanji. Jedan od njih je Veselko Vučić, novi šef obezbjeđenja Gradske uprave za kojeg je odbornik Socijalističke partije Dragan Banjac tvrdio da je Stanivukovićev lični trener borilačkih vještina.

Sudeći prema pozicijama na koje su raspoređeni i utvrđeni platnim razredima, za 21 novog radnika na godišnjem nivou iz gradskog budžeta biće sa porezima i doprinosima izdvojeno oko 700.000 KM.

Spisak novih radnika Gradske uprave:

Milan Vučenović, referent u kabinetu gradonačelnika,

Milica Stojisavljević, sekretarica gradonačelnika,

Nikolija Mušić, sekretarica gradonačelnika,

Vedran Radivojević, koordinator za digitalnu komunikaciju;

Olga Babić, stručni saradanik u kabinetu gradonačelnika,

Nebojša Drinić, stručni saradanik u kabinetu gradonačelnika,

Ognjen Savanović, Stanivukovićevo obezbjeđenje,

Aleksandar Stojadinović, vozač gradonačelnika,

Vladimir Grujić, šef kabineta,

Tanja Vukomanović, šef Tima za komunikacije,

Željko Travar, savjetnik za pravna pitanja,

Saša Čerlija, Šef Odsjeka za regionalnu i međunarodnu saradnju i protokol gradonačelnika,

Tanja Palačković, referent u Kancelariji za građane,

Bojan Kresojević, savjetnik za ekonomska pitanja,

Draško Bošnjak, šef Odsjeka za informatiku,

Veselko Vučić, šef obezbjeđenja,

Milada Šukalo, savjetnik za civilni sektor,

Zorica Radanović, higijeničar,

Ivana Granula, referent u LER-u.