Stranke vladajuće koalicije u Skupštini grada Banjaluka pozvale su danas gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da u skladu sa odlukama lokalnog parlamenta omogući završetak infrastrukturnih projekata, među kojima je put kod pružnog prelaza u Debeljacima, gdje su svi rokovi za izgradnju prekršeni.
Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Dragoslav Topić rekao je novinarima u Debeljacima da je dosta više nerada i “mazanja očiju narodu”.

“Gradonačelnik treba da omogući završetak poslova ili da mijenja načelnike odjeljenja koje je izabrao, kao i samog sebe”, rekao je Topić i dodao da ova saobraćajnica nije jedina u gradu koja nije završena na vrijeme.

Šef Kluba odbornika Demosa Slobodan Stanarević, koji je i direktor “Autoputeva Republike Srpske”, pozvao je gradonačelnika i njegove kadrove da dođu u ovo preduzeće i obuče se u rješavanju imovinsko-pravnih sporova.

Šef Kluba Ujedinjene Srpske Neven Stanić istakao je da su radovi na ovoj saobraćajnici počeli 25. marta i da je rok za završetak 120 dana, ali da to nije ispoštovano.

“Osjećam da sam prevaren i za ovaj projekat i za most u Docu, za koje sam digao ruku”, rekao je Stanić.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Debeljaci Dragan Galić rekao je da su građani veoma nezadovoljni.

“Imamo problema sa gradskim prevozom, ulice su prašnjave i ljudima je svega preko glave”, istakao je Galić.