Svesrpski sabor pod nazivom “Јedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska” završen je vatrometom u Parku Republike Srpske, na lijevoj obali Save. Prethodno je upriličen koktel u Beogradu na vodi, kojem su prisustvovali zvaničnici Srpske i Srbije.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je danas istorijski dan za Srpsku i Srbiju i srpski narod u cijelosti.

Dodik je, u obraćanju zvanicama na koktelu u Beogradu na vodi, upriličenom povodom Svesrpskog sabora, podsjetio da je danas odlučeno da Sretenje, 15. februar, Dan državnosti Republike Srbije bude i Dan državnosti Republike Srpske.

Dodik je istakao da uspije onaj narod koji se usudi da brani svoj identitet i da će se srpski narod koji je u prošlom vijeku izgubio pola svog stanovništva sigurno ujediniti ovog vijeka, a da danas ima dvije države – Srbiju i Republiku Srpsku.

Dodik je istakao da država ne znači samo teritoriju, stanovništvo već ljubav prema njoj.

– Odnosi Srpske i Srbije nikada nisu bili ovako suštinski i puni razumijevanja do Aleksandra Vučića – rekao je Dodik i dodao kako Srbija i srpski narod nisu imali državnika kao što je Vučić.

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je ukazao da su danas postavljeni temelji za mnogo divnih stvari u budućnosti i zahvalio predsjedniku Republike Srpske što je “zaštitio ognjišta srpskog naroda”.

Ukazao je i ako neko misli da ugrozi opstanak Republike Srpske, ne treba da sumnja na čijoj strani će biti Srbija.