Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška u u protekla 24 časa evidentirana su dva napada na imovinu policijskih službenika i to na vikendicu načelnika PU Gradiška Bojana Škorića i penzionisanog policajca Z. P.

Naime, Policijskoj stanici Gradiška je oko 23.30 prijavljeno je da je došlo do požara na vikendici vlasništvo porodice načelnika Policijske uprave Gradiška u mjestu Cerovljani u Gradiški.

– Požar na licu mjesta lokalizovan je od strane pripadnika Vatrogasne jedinice Gradiška, nakon čega su policijski službenici izvršili obezbeđenje lica mjesta do jutarnjih časova, kada je pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka izvršen uviđaj. Tužilac se u navedenom izjasnio da postoje elementi krivičnog djela „Paljevine“ i naložio da se nastavi rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela, te podnošenju izvještaja nadležnom tužilaštvu – pojasnili su u MUP Srpske.

Zatim je noćas oko tri časa iza ponoći došlo do požara na objektu koji se nalazi na obali rijeke Save, u trgovačkoj radnji koja je u vlasništvu penzionisanog policijskog službenika PU Gradiška Z.P.

Nakon lokalizovanja požara od pripadnika VJ Gradiška, lice mjesta biće obezbjeđeno od strane policijskih službenici do završetka uviđaja. O događaju je upoznat dežurni tužilac OJT Banja Luka koji se izjasnio da u prijavi postoje elementi krivičnog djela „Paljevine“ i naložio da se nastavi rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela, te podnošenju izvještaja nadležnom tužilaštvu – kaže portparol MUP Srpske Mirna Miljanović.

Ona je dodala da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske angažovalo je sve svoje kapacitete na pronalasku izvršioca ovih krivičnih djela.

– Planirani napad na načelnika Policijske uprave Gradiška i penzionisanog policijskog službenika je napad na MUP u cjelini od strane kriminalnih grupa koje su bile na udaru rada policijskih službenika u proteklom periodu zbog organizovanog kriminala – prometa narkoticima i oružjem, kao i drugih teških krivičnih djela – poručila je Miljanovićeva.

Dodala je da su u istragu na pronalasku izvršioca ovih krivičnih djela uključeni pripadnici Specijalne anitetrorističke jedinice i Žandarmerije MUP-a sa svojim tehničkim resursima koji će sa ostalim policijskim službenicima nadležnih uprava nastaviti borbe MUP Srpske protiv organizovanih kriminalnih grupa na području Republike Srpske.