Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka nakon ispitivanja osumnjičenih lica uputio je danas prijedlog Okružnom sudu u Banjaluci za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga, saopšteno je iz OЈT Banjaluka.

Pritvor je predložen protiv: Đ.B., L.M., S.S., B.Z., M.V., M.V., R.A., P.D., Ј.D., P.D., S.G., Ć.A., Ć.M., T.M., M.B. i R.M., svi iz Banjaluke, navodi se u saopštenju.

Prijedlog za pritvor zajedno za prijedlogom Sudu za izdavanje potjernice upućen je i protiv osumnjičenih N.Ј. i M.D. koji nisu dostupni organima gonjenja.

U vremenskom periodu od početka 2023.godine do 28. maja 2024..godine, osumnjičena lica su vršila nabavku, držali radi prodaje, posredovali u prodaji i prodavali opojne droge kokain i marihuana korisnicima na području Grada Banjaluke, navodi se u saopštenju.

Tužilac je uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstva, postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.