Politička scena u Republici Srpskoj je postala šou program, rialiti, pun populizma i površnosti, a takve su vlasti na većini nivoa, poručio je Igor Radojičić, lider novoosnovane stranke, koja nosi njegovo ime.

 

Kako je istakao, stranka koja se zove “Svojim putem, nezavisni pokret Igor Radojičić”, neće učestvovati u rialitijima.

– Mi ćemo ponuditi sistematičan precizan i odgovoran program, nećemo učestvovati u rialitiju. Mi idemo u pobjedničku kampanju, za nas su lokalni izbori stepenica, a cilj je razvoj snažnog pokreta za izbore 2026. kad ćemo biti ključni faktor – rekao je Radojičić.

On je poručio da ne treba zaboraviti da i partije koje se deklarišu kao opozicione vrše vlast, jer je PDP na vlasti u Banjaluci, a SDS u Bijeljini.

– Imamo 2 kutije u kojima su stranke, koje su različito raspoređene na vlasti i koje nam nude jednako loše modele. Mi ćemo biti alternativa – rekao je Radojičić.

On je istakao da se treba zapitati, kako je Banjaluka “od finaliste izbora za Evropsku prestolnicu kulture dogurala do regionalne prestolnice skupštinskog cirkusa i kolika je to šteta za grad i građane.”

– Mi ne želimo da takoostane još 4 godine i zato ćemo se kandidovati za lokalne izbore u Banjaluci, Prijedoru i još nekim mjestima – rekao je Radojičić i dodao da je “vrlo aktuelna mogućnost” da njegova stranka ponudi kandidata gradonačelnika Banjaluke.

“Svojim putem, nezavisni pokret – Igor Radojičić” je, kako kaže, stranka centra, koje okuplja i ljevičare i desničare, uključujući i monarhiste.

–Uostalom, danas su ideologije sve manje važne, naše partije u RS su više interesne, a manje ideološke organizacije – rekao je Radojičić.

Odgovarajući na pitanja novinara, on je kazao da je bio uvjeren da se “detoksicirao od politike”, ali da je odlučio da se vrati na političku scenu, jer su to građani tražili od njega.

– U proteklih nekoliko mjeseci su me ljudi bukvalno presretali na ulici i pitali me što ne pokrenem nešto novo. I istraživanja su pokazala da je zaista neophodna politička alternativa i to nas je motivisalo da krenemo svojim putem – rekao je Igor Radojičić.