Premijer Albanije Edi Rama je u intervjuu za “France 24” izjavio da Albanija pokušava da sarađuje sa Srbijom kako se ne bi ponovio sukob između dva naroda, a da je Rusija za njega daleka zemlja sa kojom Albanija ne sarađuje, prenosi Ekonomija onlajn.
Rama je u ovom intervjuu govorio i o odnosima Albanije sa Rusijom, rekavši da je to “veoma udaljena zemlja” i da su odnosi između dvije zemlje minimalni.

– Sa Rusijom imamo potpuno drugačiju istoriju, ekonomske i trgovinske veze. Za nas je ona veoma daleka zemlja. Naši odnosi su minimalni, čak ni u najljepšim trenucima nemamo trgovinske odnose – rekao je Rama.

Što se Srbije tiče, on je rekao da treba da pokuša da sarađuje i da “ne upadne ponovo u zamku”.

– Zato je važno da ne dozvolimo da ovaj rat utiče na Balkan, Balkan je najranjivija karika u Evropi, a mi pokušavamo da sarađujemo sa Srbijom. Pokušavamo da idemo zajedno ka budućnosti i da se ne vraćamo u zamku gdje smo uvijek padali na Balkanu i imali smo samo žrtve, mrtve i razaranja. Srbija je, sa druge strane, napravila važan korak glasanjem tri puta u UN protiv Rusije. Ja se slažem sa sankcijama, ali ne treba tražiti sve odmah jer može da pukne, čak da eksplodira – rekao je Rama.