Juče je lider DNS-a (ili onoga što je od njega ostalo) Nenad Nešić iznio riječi uvrede na račun Nenada Stevandića govoreći o nastupu na predstojećim lokalnim izborima.

Međutim, pozadina takvog nastupa krije se unutar lošeg stanja u DNS-u, počevši od Banjaluke, preko Prijedora, do Gradiške i Laktaša, gdje se sve veći dio članova odlučuje za napuštanje stranke i prelazak u druge, a u najvećem broju slučajeva u Ujedinjenu Srpsku, o čemu svjedoči i najnoviji primjer iz Laktaša.

Svi članovi opštinskog Odbora DNS u Laktašima, odlučili su da napuste ovu stranku, te da postanu članovi Ujedinjene Srpske.

Predsjednik opštinskog odbora Milorad Kondić rekao je da je ovaj korak u potpunosti očekivan, s obzirom na nezadovoljstvo unutar DNS, te da očekuje da će u redovima Ujedinjene Srpske biti pokretač mnogih projekata u opštini Laktaši.

Predjsedjednik Ujedinjene Srpske dr Nenad Stevandić pozdravio je odluku novih članova i dodao da će ova stranka u Laktašima imati snagu i kapacitet da bude nezaobilazan faktor, koji će raditi na razvoju i napretku ove opštine.