Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i lider Ujedinjene Srpske dr Nenad Stevandić rekao je danas u Banjaluci nakon obilježavanja 32. godine stradanja 12 banjalučkih beba, da oni koji nose odgovornost za ovaj zločin su danas sponzori ili autori planirane rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN i da se oni toga ne stide.

„Za ovaj monstruozni zločin koji je odredio da se na svirep način, gušenjem, ubiju banjalučke bebe, kao i za mnoge druge velike zločine u Republici Srpskoj i BiH kad su u pitanju srpske žrtve niko nije odgovarao. I da Vojska Republike Srpske nije probila Koridor, ko zna koliko bi još banjalučkih beba bilo ugušeno od strane onih koji danas bez odgovornosti za te iste zločine pokušavaju da kreiraju rezoluciju kojom će i te bebe i druge koje smo spasili proglasiti genocidnim“ rekao je Stevandić.

On napominje da u današnjem društvu ne vladaju ni naučni principi, ni principi pravednosti i humanosti, nego vladaju principi koji izazivaju što više zla i što više sukoba, što je činjenica današnjeg moralnog, pravnog i međunarodnog rasula.

„Ne donose se nikakve rezolucije o pomirenju već samo o osuđujuće rezolucije koje će proizvesti nove sukobe.Rezolucija o Srebrenici služi za sijane mržnje i ugrožavanje mira, ali i za ugrožavanje prava srpskog naroda i Republike Srpske“ rekao je Stevandić i dodao da će se o ovoj rezoluciji izjasniti i Narodna skupština Republike Srpske, kako bi se imao kolektivan stav o ovom pitanju.