Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige, koji je izneo tezu da brutalnu kampanju protiv državnih i bezbednosnih organa vode oni koji žele slovački scenario u Srbiji, potvrdio je i Marko Šćepanović, politički analitičar, koji je rekao da napad na službe bezbednosti i Marka Parezanovića iz BIA ima za cilj da se oslabi odbrana predsednika Aleksandra Vučića.
Naime, Đurđev je političke činioce u Srbiji otvoreno i bez uvijanja nazvao agentima zapadnih tajnih službi koji imaju za cilj da ugroze živote Vučića i Vučevića.

– Tu prednjači Savo Manojlović koji brutalno kriminalizuje BIA i Marka Parezanovića lično. Njegov cilj je jasan – ne samo dobijanje političkih poena jeftinim populizmom, već i obesmišljavanje bezbednosnog sektora u celini i rušenje bezbednosnog prstena oko predsednika i premijera države – podvukao je Đurđev.Šćepanović ističe da one zemlje koje su bile uzdržane na glasanju u Ujedinjenim nacijama nisu smele da glasaju protiv zbog velikih sila, prevoshodno misleći na Nemačku i još neke sila zemalja Kvinte, koje, kako dodaje, podgrevaju situaciju na Balkanu, a samo sa jednim razlogom da se destabilizuje Srbija, kao i da se oslabi predsednik Aleksandar Vučić i da se Srbija baci na kolena.

Stoga ne mogu nikako da razumem ljude koji žele da pale svoju kuću, a to su ovi opozicionari. Oni prosto žele da zapale svoju kuću, da ovde izazovu nerede. Da vidimo mi ko njih plaća! Isti taj Savo Manojlović proziva ljude iz sistema bezbednosti, proziva najveće agente BIA, konkretno Marka Parezanovića. Svaki drugi dan mu pokazuje sliku na malim ekranima. Taj čovek ima porodicu. Ničim nije zaslužio da ga jedan, bilo koji političar u Srbiji, da li iz vlasti ili opozicije, i nebitno da li se radi o Marku Parezanoviću ili se radi o bilo kom drugom visokom službeniku Službe državne bezbednosti, ne zaslužuje prosto da mu se izvlači tek tako slika i da se pokazuje zato što se na taj način ugrožava ljudsko pravo čoveka. Jer i taj čovek ima pravo na život – kazao je Šćepanović za Informer TV i dodao:

– Da vidimo gde su sada te nevladine organizacije da stanu u zaštitu tog čoveka iz struktura bezbednosti i da kažu “stanite malo, dokle više tako ponašanje, da vi ugrožavate bezbednost jednog čoveka”, zapravo, bezbednost cele Službe državne bezbednosti ili ti BIA. Na taj način se kompromituje naša služba i na taj način se ugrožava prvi prsten obezbeđenja oko predsednika Aleksandra Vučića. Zapravo, ugrožavaju se oni ljudi koji i te kako vode brigu o njegovoj bezbednosti, i te kako se trude da na svaki način država Srbija bude najbezbednija zemlja u Evropi i u svetu. Prosto, takvi presedani nisu meni, kao politikologu, jasni kako to pojedini ljudi, bez obzira kojoj političkoj grupaciji pripadaju, smeju sebi to da dozvoljavaju.