Srpska demokratska stranka predala je prijavu Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH za izlazak na lokalne izbore koji će se održati 6. oktobra ove godine.

Predsjednik SDS Milan Miličević rekao je da su sve takse CIK-u plaćene putem računa na ime generalnog sekretara stranke, imajući u vidu da je ova stranka još pod američkim sankcijama zbog kojih su im zvanični računi blokirani.

– Odlukom Predsjedništva stranke, predali smo CIK-u prijavu na ovaj način. Dugo smo raspravljali o različitim opcijama i uz konsultacije s advokatima, shvatili da je ovo najbolji način – rekao je Miličević za Klix.

Predsjednik SDS rekao je da je ideja za ovo rješenje došla iz samog vrha partije.

– Predsjednik Glavnog odbora SDS je advokat i on je dao ideju da se na ime generalnog sekretara otvori račun. Da smo predali prijavu uz obrazloženje da su nam računi blokirani, CIK bi nas u startu odbio i ne bi mogli učestvovati na izborima – objasnio je Miličević.

Dodao je kako sada čekaju odluku CIK te da “nema ni pozitivnih ni negativnih očekivanja” o konačnom ishodu ove situacije, prenosi Srpskainfo.