Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj prokomentarisao je večeras za TV Hepi brutalne napade Sava Manojlovića na Marka Parezanovića, kao i povezanost lidera takozvanog pokreta “Kreni promeni” sa Amerikancima.

– Kada je Đilasu stavljeno do znanja da su ga Amerikanci i Englezi otpisali, on je poludeo. Ni jedan racionalan potez nije povukao, on je mislio da svojim neracionalnim potezima može da popravi situaciju. Ne može, on je otpisan – rekao je Šešelj, a onda dodao da iste neracionalne poteze vuče Savo Manojlović.

Kako je naveo, Savo Manojlović je proteže Amerikanaca bio u predizbornoj kampanji.

– Radio je za BIA, i na vezi ga je držao Marko Parezanović, on je zamenik šefa BIA. I Sava Manojlović je služio za razbijanje prozapadne opozicije i to je uspešno radio. U jednom momentu su ga ščepali Amerikanci, i tada počinje da dobija pare od Rokfelerove fondacije, i još uvek dobija… Dobija i od nekih drugi… I onda on počinje da napada Marka Parezanovića, ali ima stvar koju on ne zna… Svaki kontakt koji ima sa svojim doušnicima BIA kao ranije UDBA dokumentuje, i to se čuva, i onda retko ko može da se pobuni… Imaju ga u šakama, a on je tu napravio nešto – rekao je Šešelj.

Imali smo i ranije sličan slučaj. Goran Svilanović je godinama radio za UDBU, špiunirao zapadnu opoziciju… A kada su došli na vlast, on je postao ministar inostranih poslova. A onda je njegovog doušnika Gorana Petrovića postavio za šefa UDBE. To su posle mojih reči provavile i Dosmanilije… Prvo je sklonjen Svilanović, otišao je u neke nevladine organizacije, a ni Petrović se dugo nije zadržao – rekao je on, pa dodao da se isto desilo sa Savom Manojlovićem.

– On se sada peče na tihoj vatri, povlači neracionalne poteze… Neće on dugo ostati lider prozapadne opozicije, ubeđen sam da Amerikanci sada već traže novog – zaključio je Šešelj.