Ujedinjena Srpska je neugodno iznenađena potpisnicima zahtjeva za vanrednu sjednicu Skupštine opštine u Bratuncu, čiju okosnicu čine odbornici SDA, SNSD i DNS, što predstavlja ne samo iznenađenje, nego i šamar stanovništvu Bratunca, koje je birajući načelnika protiv koga se ova većina okuplja i odbornike, izabrala Bratunac kao uporište politike Republike Srpske u Podrilju.

To je saopšteno nakon sjednice Predsjedničkog kolegijuma stranke koja je održana 19. februara i telefonske sjednice koja je održana sinoć.

– Ujedinjena Srpska, prije nego što reaguje, tražiće odgovor na nekoliko pitanja. Zašto je baš juče predata inicijativa sa potpisima odbornika navedenih partija i kome i kakva se šalje poruka tom inicijativom? Da li je ta politika stav samo lokalnog SNSD u Bratuncu i da li ta politika ima podršku vrha SNSD Republike Srpske? – pitaju iz partije.

Kako kažu, Ujedinjena Srpska neće prepustiti vođenje Bratunca dogovorima koje Ramiz Salkić i Naser Orić postignu sa potkupljivim i korumpiranim lokalnim političarima, jer su opšte poznati javno izneseni stavovi i Ramiza Salkića i Bakira Izetbegovića i o srbima i o Republici Srpskoj, ali i predsjedniku SNDS Miloradu Dodiku.

– Takođe, navodimo da je u pripremi redovne sjednice SO Bratunac, pripremljena inicijativa o imenovanju ulice – trga 9. januar, koja je bila ne samo predizborno obećanje, već i stav skupštinske većine i koju je formirao upravo SNSD sa Ujedinjenom Srpskom i drugim srpskim partijama, smatrajući Bratunac mjesto od posebne važnosti u podrinju i RS. Više od pet godina ovu ideju su opstruisali bivši načelnik Neđo Mlađenović koji je izgubio ove izbore, Ramiz Salkić i Neđo Trninić, koji su u tom periodu činili vlast u Bratuncu.

Bilo je logično da dolaskom i nekorumpiranih ljudi više ne budemo taoci politike Ramiza Salkića i SDA, ali očito da još uvijek postoje oni koji bi prije imenovali ulicu po nazivu Armije BiH nego po 9. januaru. To je njihova sramota, a naša obaveza je da ono što smo obećali narodu i zašto je narod glasao i ispunimo. Zato smo spremni i narod da pozovemo u pomoć, ali ćemo prije toga sačekati odgovore na gore navedena pitanja – saopšteno je iz US.