Srpske organizacije u Crnoj Gori najavile su da će pozvati narod na proteste i blokade ako Vlada Milojka Spajića ne odbije da glasa za rezoluciju o Srebrenici.

Deset srpskih organizacija u Crnoj Gori ističu da je glasanje o rezoluciji o Srebrenici bacanje krivice na srpski narod i njegova buduća pokoljenja.

Napominju da se ne odriču da je bilo zločina koje kao hrišćani i Srbi osuđuju, ali takođe pitaju i šta je sa srpskim žrtvama.

Žali li neko onu našu braću i sestre u Kravicama, Bratuncu. Žali li iskreno za svim srpskim stradalnicima kojih je samo u 20 vijeku bilo više od 3,5 miliona i koji su ubijani na mnogim samo za nas namijenjenim stratištima. Za našim žrtvama neće biti suza u ovoj Vladi – navode u pismu srpske navladine organizacije, prenosi Srna.

U pismu su poručili da rezolucija o Jasenovcu koristi Spajiću isključivo za unutrašnje političke prilike u Crnoj Gori i da bi narod održao u miru.

– Ne dozvolite da vas lažu i obmanjuju – navodi se u pismu 10 srpski nevladinih organizacija.

Pismo su potpisali Srpski kulturni centar “Patrijarh Varnava”, Srpski kulturni klub “Sveti Sava”, Udruženje poštovalaca učesnika oslobodilačkih ratova 1912-1918, “Herceg” – Pljevlja, “Srpska nit”, “Božuri”, “Stupovi”, “Miholjski zbor”, “Serdari” i Noćni vukovi.

– Ukoliko Vlada Crne Gore ne donese odluku da neće glasati za ovu rezoliciju, bićemo prinuđeni da pozovemo narod na proteste i blokade dok nam se ne vrate nazad mandate koji su im dati u ime mira i zajedničkog boljeg života u Crnoj Gori – zaključile su ove organizacije.