Takozvana kosovska policija saopštila je sinoć da je tokom upada šest ekspozitura Poštanske štedionice na sjeveru Kosova i Metohije zaplijenila 1,6 miliona evra i više od 74 miliona dinara.

Kako se navodi u saopštenju, “oduzeto je i oko 19.500 franaka, oko 13.800 američkih dolara i oko 40 australijskih dolara”, prenosi Koha.

Prije toga, tzv. kosovska policija kasno popodne juče je privela u svojstvu svjedoka direktora filijale Banke Poštanska štedionica u Kosovskoj Mitrovici Igora Radića, koji je nakon davanja izjave pušten iz policije.

Direktor tzv. kosovske policije za region Sever Veton Eljšani rekao je za Tanjug da je Radić priveden u svojstvu svjedoka kao odgovorno lice kako bi potvrdio šta je sve zaplijenjeno tokom današnje akcije.

Prethodno su juče pripadnici tzv. kosovske policije sa puškama i pancirima upali su u ekspoziture Poštanske štedionice u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom potoku i Leposaviću, dok su građani pokušavali da podignu penziju, socijalnu pomoć i druga novačna sredstva, javio je ranije dopisnik Tanjuga sa KiM.

Policija je takođe upala i u zgradu Uprave za trezor u Kosovskoj Mitrovici, prenio je Tanjug.

Kada su pripadnici policije ušli u zgrade, stranke koje su se nalazile u prostorijama štedionice su izbačene iz zgrade, dok su radnici zadržani, a ispred sve četiri ekspoziture nalazili su se pripadnici policije naoružani dugim cievima.

Pored toga, pripadnici specijalnih jedinica bili su raspoređeni na više punktova u ulicama koje vode prema bankama.