Nakon što je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nametnuo novi cjenovnik gradskog prevoza, udario je dodatno na kućne budžete Banjalučana. Ovakva odluka je izazvala burne reakcije mnogih smatrajući da Grad donosi odluke koje štete građanima.

Iako je SNSD pokušao amandmanom da spriječi dodatni namet na kućne budžete građana, te da Grad subvencioniše dio poskuljenja, nažalost to nije prošlo u gradskoj Skupštini.

Odluku o novom cjenovniku gradskog prevoza prokomentarisao je i šef kluba odbornika Ujedinjene Srpske Neven Stanić koji navodi da su odbornici ove stranke glasali za poskupljenje karata kako bi pokazali koliko je politika gradonačelnika Draška Stanivukovića loša, te da obećava nešto što ne može da ispuni.

“Sva njegova obećanja su pala u vodu jer je predložio povećanje cijene karata i mi nismo željeli da opstruišemo takvu odluku već da dokažemo da je Banjaluka najskuplja u regionu kada je riječ o cijeni karata u gradskom i prigradskom prevozu”, rekao je Stanić.

Podsjećamo, prema novom cjenovniku, od juče, pojedinačna karta košta 2,30 KM i skuplja je za pola marke, radnička gradska mjesečna karta je 57 KM, dok je jedinstvena radnička mjesečna karta 78 KM.