Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković dovezao je autobus pred centralu SNSD-a u Banjaluci, u naselju Rosulje, a čija je krajna odrednica, kako je rekao, KPZ Tunjice. Autobus na kojem se nalaze velike fotografije Srđana Amidžića, Vlade Đajića, Zorana Popovića, Borivoja Obradović došao je zajedno sa Stanivukovićem pred zgradu u kojoj se nalaze prostorije GO SNSD.

,,Evo pogledajte ko nas pustoši, ko nas pljačka, ko donosi najgore odluke za Banjaluku”, rekao je Stanivuković okupljenim medijima po izlasku iz autobusa, piše Blink.

“Autobus “Ko to tamo krade” je počeo da radi u punom kapacitetu. Došao je po dva svoja prva putnika, naša dva profesora, Đajića i Amidžića. Ova linija je besplatna, imamo dvije besplatne karte za njih. Došli smo da kažemo kako je potpisan ovaj ugovor koji je potpisan i kako smo došli u ovu situaciju u kojoj se nalazimo. Prvo je bitno naglasiti da je cijena goriva skočila zbog stanja u svijetu, ali da akcize na naftne derivate, nisu ukinute zahvaljujući upravo SNSD-u”, rekao je Stanivuković.

Stanivuković je dodao da je upravo na taj način, između ostalog, bio i pritisak na Gradsku upravu Banjaluka.

“A onda je Srđan Amidžić potpisao ugovor u kojem stoji – kada cijena goriva poskupi toliko i toliko onda i cijena karata mora da poskupi isto toliko. Imamo sve dokumente. Amidžić je 31.7. 2020. godine raspisao javni poziv za javni prevoz, znači u sedmom mjesecu izborne godine”, rekao je Stanivuković.

Dalje, navodi Stanivuković, u dokumentima stoji da će se dokumentaciji ovog javnog pozica otvoriti tek 31. decembra u 12 časova.

“Međutim, to se ne dešava, nego otvaraju ovaj javni poziv, mimo navedenog, u sred kampanje, 15.septembra. Ali uopšte ne žele da potpišu ugovor naredna dva mjeseca”, rekao je on okupljenim novinarima i najavio krivične prijave protiv Nikole Aleksića i Srđana Amidžića.

Portparol SNSD Radovan Kovačević poručio je Stanivukoviću da treba da ga bude sramota.

“Stanivukoviću, sram da vas bude što ste obećali besplatni prevoz, a najskuplji je. Bavite se jeftinom politikom. Sram i stid da vas bude što ste blokirali čitavu ulicu”, rekao je Kovačević tokom čije izjave je autobus “turirao” i svirao.

Došlo je do kratke rasprave između Stanivukovića i portparola SNSD Radovana Kovačevića nakon što je autobus parkiran.