Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, dr Nenad Stevandić, posjetio je danas Brčko povodom održavanja Svesrpskog sabora “Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska”. Tom prilikom, sastao se u kancelariji Vlade Republike Srpske sa šefom kancelarije Bojanom Karaćem, predsjednikom Skupštine Distrikta Sinišom Milićem, šefovima odjeljenja za javni registar i bezbjednost Tomom Obrenovićem i Bogdanom Bratićem, direktorom bolnice Đorđem Lazićem, te poslanicima Draženom Vrkačevićem i Urošom Vojinovićem.

Stevandić je izjavio da u Brčkom počinje održavanje Svesrpskog sabora, te da Brčko, kao kondominijum i vlasništvo Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine, proslavlja sve praznike koje slavi i Republika Srpska.

“Red je da se zna da Brčko učestvuje u svim procesima vezanim za sabor. Danas šaljemo poruke saradnje, mira i razvoja, te pokazujemo da narod u Brčkom razmišlja isto kao i narod u svakom dijelu Republike Srpske i Srbije. Građani Distrikta žive dobro, imaju dobar suživot i sarađuju politički, partijski i institucionalno. Mislim da ovdje nema nikakvih problema,” rekao je Stevandić.

Dodao je da Republika Srpska ne želi nikakve probleme i da se ne trebaju izmišljati problemi u Brčko distriktu od strane Federacije. Stevandić je naglasio da se treba ponositi zajedništvom i razumijevanjem koje imaju svi narodi koji žive u Brčkom, ali je istakao da se Republika Srpska neće odreći svog ustavnopravnog statusa vezanog za Distrikt Brčko.

Predsjednik Stevandić će se kasnije danas uputiti prema graničnom prelazu Sremska Rača, gdje će ga dočekati premijer Srbije Miloš Vučević i predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić. Nakon toga, slijedi zajednički obilazak radova na izgradnji mosta preko Save kod Sremske Rače.