Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je da je Republika Srpska subjekt koji ima pravo da pozove na razgovore, a njen narod je suveren i niko drugi mu neće određivati koga će zvati i o čemu će razgovarati.

Stevandić je ovim prokomentarisao objavu Ambasade SAD “da secesija ili razdruživanje“ Republike Srpske ne znači njenu nezavisnost niti kraj BiH nego znači kraj Srpske“.

-Neko mora ozbiljno da se pozabavi sa vlastitim doprinosom širenju mržnje u BiH, nesloge, huškanjem na Srpsku i njene funkcionere, te otvaranjem privatnih ratova ambasadora sa funkcionerima Srpske – istakao je Stevandić.

On je naglasio da je to očigledno kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma i da je Srpska subjekt koji ima pravo da pozove na razgovore, a da je njen narod suveren, te da niko drugi neće određivati koga će zvati na razgovore i o čemu će razgovarati.

-Ako misle da to mogu da urade drugim narodima, to je njihova stvar – poručio je Stevandić.

On je dodao da Srpskoj neće određivati ni nivo političke nezavisnosti niti način komunikacije sa drugim entitetom i drugim narodima u Srpskoj, jer za to nemaju mandat.