Žena (34) i njeno dvoje djece (9) i (2) čija su tijela danas pronađena u stanu u tuzlanskom naselju Stupine, sumnja se da su najvjerovatnije ubijeni sjekirom.

Admir Arnautović, portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona, istakao je da istražni tim Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i dežurni tužilac Tužilaštva TK i dalje obavljaju uviđaj u stanu.

“Dežurni tužilac će izdati naredbu za obdukciju sva četiri tijela, kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. Također, biće izdate naredbe i za biološko vještačenje, za DNK analizu, kao i za sve druge potrebne istražne radnje i vještačenje, kako bi se utvrdile sve okolnosti koje se vezuju za ove događaje, a naročito ono što se odnosi na način i na sredstvo izvršenja ovih krivičnih dijela”, istakao je on.

Dodao je da je tokom uviđaja pronađen određeni predmet za koji se trenutno sumnja da je korišten prilikom izvršenja krivičnih dijela.

“Mi zaista moramo sačekati i biološko vještačenje i DNK analizu i nalaz i mišljenje vještaka obducenta kako bismo sa sigurnošću mogli reći na koji način su izvršena ova krivična djela i koje sredstvo je korišteno prilikom ovih krivičnih dijela”, rekao je Arnautović novinarima.

Odgovarajući na pitanje novinara da li je krivično djelo počinjeno sjekirom, Arnautović je rekao da je pronađeno sredstvo koje je pomenuo novinar dodajući da sve do okončanja biološkog vještačenja, DNK analize i nalaza i mišljenja obducenta ne mogu sa sigurnošću reći čime je izvršeno krivično djelo i da se mora sačekati vještačenje.

Prema njegovim riječima, tijela su pronađena u stanu koje je u vlasništvu ovog bračnog para, dok je otac, odnosno suprug, počinio samoubistvo sa 14. sprata druge obližnje zgrade.