Kabinet predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske tvrdi da su tendenciozne i zlonamjerne izjave i prozivanja narodnih poslanika Nebojše Vukanovića i Igora Crnatka, povodom formiranja delegacije Narodne skupštine Republike Srpske za Sabor Srbije i Republike Srpske, koji će biti održan sutra u Beogradu.
Iz kabineta predsjednika Narodne skupštine saopšteno je da je, prema ranije utvrđenom protokolu na sastanku predstavnika narodnih skupština Republike Srpske i Republike Srbije, predviđeno da zvanične delegacije predstavljaju predsjednici i potpredsjednici narodnih skupštinā, kao i predsjednici i zamjenici predsjednikā Parlamentarnog foruma Srbija – Republika Srpska.

Prema istom protokolu za ostale narodne poslanike je predviđeno da prisustvuju prijemu u Narodnoj skupštini Srbije, navodi se u demantiju iz Narodne skupštine.

U saopštenju se dodaje da je kabinet predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske blagovremeno obavijestio poslaničke klubove/grupe o ovom protokolu, na osnovu kojeg je formiran spisak narodnih poslanika za prijem u Skupštini Srbije, na kojem se nalaze i predstavnici poslaničkih klubova PDP-a i Za pravdu i red, te da to ukazuje na neistinitost navedenih tvrdnji.

“Nažalost, narodni poslanici Nebojša Vukanović i Igor Crnadak iznoseći ovakve neistine bacaju sjenu na ovaj jedinstven i važan događaj”, naglašava se u saopštenju.