Pukla je tikva između Jelene Trivić i Draška Stanivukovića. A tome je, čini se, između ostalog kumovao SDS-ov Milan Radović. Otkrio je to danas Ivan Begić, doskorašnji odbornik PDP-a, koji se prvi put u javnosti pojavio nakon što je vratio mandat u Skupštini grada. I nije štedio na optužbama. Milan Radović je, poručuje Begić, dio kriminalne grupe.

“Smetala im je kandidatura Draška Stanivukovića koji ne bi dozvolio da on bude premijer, pa je nastojao da ga svim sredstvima diskredituje. Tu je i Jelena Trivić koja mu je obećala da će biti premijer ukoliko pobjedi na izborima. Znam da ću zbog ovoga imati problema i stotinu poziva od ovih ljudi kad krenem kući”, kaže Ivan Begić.

Da li je Radović zvao Begića, nije poznato. Na naše poruke poslanik SDS nije odgovorio. Oglasio se samo na fb profilu.

“Javno iznošenje neistina na moj račun jeste maliciozni pokušaj stvaranja sažaljenja ljudi. Umjesto toga, kao neko ko je bio odbornik PDP-a, ostao je dužan da odgovori na dva veoma važna pitanja: Zašto se sam snimao sa svojim telefonom i kome i kada je taj snimak poslao”, rekao je Milan Radović, poslanik SDS-a.

U svakom slučaju, ni kandidatura Jeleni Trivić nije bila dovoljna da spusti loptu u odnosu sa Stanivukovićem. Iskoristila je priliku da, gostujući na sarajevskoj televiziji, iskritikuje način rada mladog partijskog kolege.

“Ja nisam neko ko će praviti šou ili neki skandal, nisam takav tip, to meni ne leži. Draško može da radi neke stvari koje meni ne leže”, kazala je Jelena Trivić, potpredsjednik PDP-a.

Peglanja odnosa između Trivićeve i Stanivukovića koji su odavno na klimavim nogama, izgleda, više nema. Ni gradonačelnik Banjaluke danas nije bio diplomata.

“Ne mogu reći da mi je to prijalo, čovjek mora da istrpi. Meni je drago što sam smogao snage, iako sam mlađi od svih, da nikada ne kažem tako nešto, da se suzdržim, da pretrpim i istrpim”, rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Da li je i kako navodni dogovor između Radovića i Trivićeve presudio kandidaturi Draška Stanivukovića, ali i prijateljskom odnosu sa stranačkom koleginicom moglo bi da bude jasnije u narednim danima. Ivan Begić je Radovića pozvao da vrati poslanički mandat. U suprotnom će, kaže, objaviti prepisku u kojoj mu je Radović priznao sve ono o čemu je danas i govorio.