U okviru akcije “Laser” banjalučka policija je u saradnji sa Jedinicom za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije danas uhapsila lice V.B. iz ovog grada jer se sumnjiči da je počinilo krivično djelo iskorištavanje djece za pornografiju.

U saopštenju PU Banjaluka piše da se navedeno lice sumnjiči da je u prethodnom periodu sa maloljetnim licem putem društvenih mreža komuniciralo na seksualno eksplicitan način, navodeći maloljetno lice

da se fotografiše i pošalje mu fotografije.

“Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka danas je izvršen pretres kuće i pokretnih stvari koje koristi lice V.B. kojom prilikom su pronađeni i oduzeti mobilni telefoni, medijumi za skladištenje digitalnih podataka, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela. U toku je kriminalistička obrada lica V.B., a sve mjere i radnje u okviru akcije realizuju se pod nadzorom Okružog javnog tužilaštva Banjaluka”, istakli su iz policije.