Rekonstrukcija i modernizacija Ulice Ivana Gorana Kovačića, poveznica kružnih tokova kod “Lesnine” i “Centruma”, trebalo bi krajem sljedeće sedmice da bude puštena u saobraćaj, potvrdili su za “Nezavisne” u preduzeću “Putevi RS”, koje sprovodi ovaj projekat.

Prema njihovim riječima, rekonstrukcija i modernizacija ove ulice su u završnoj fazi.

“Ako dinamika završnih radova i vremenski uslovi budu povoljni, do kraja iduće sedmice bi Ulica Ivana Gorana Kovačića trebalo da bude puštena u saobraćaj”, naveli su u ovom preduzeću.

Kako su “Nezavisne” i ranije pisale, radovi obuhvataju izgradnju saobraćajnice sa po dvije saobraćajne trake u oba smjera do hotela “Golden Card”.

“Za pješački saobraćaj izgrađene su pješačke staze obostrano cijelom dužinom ulice, dok je biciklistički saobraćaj riješen izgradnjom biciklističke staze sa desne strane ulice do raskrsnice kod hotela ‘Golden Card'”, rekli su ranije u “Putevima RS”.

U Odjeljenju za saobraćaj i puteve ranije su kazali da je od velike važnosti da ova saobraćajnica bude što prije završena kako bi cijelo ovo veliko saobraćajno čvorište bilo rekonstruisano.

“Izgradnjom kružnog toka kod ‘Lesnine’, uklanjanjem semaforske signalizacije i proširenjem Ulice Ivana Gorana Kovačića znatno će biti rasterećen i ubrzan saobraćaj u ovom dijelu grada, a nova saobraćajnica predstavljaće svojevrsni spoj istočnog i zapadnog tranzita”, kazali u ovom odjeljenju.

Milica S., koja živi u Rosuljama, u blizini ove ulice, kazala je da je modernizacija Ulice Ivana Gorana Kovačića od velikog značaja, kako za mještane ovog naselja, tako i za sve druge građane.

“Smatram da će proširenje ove ulice, ali i novi trotoar i biciklistička staza ubrzati protok saobraćaja, ali i obezbijediti sigurno kretanje pješaka i biciklista”, rekla je ona.

Vlada RS je u novembru 2019. godine donijela odluku o izdvajanju dva miliona KM za izgradnju, odnosno proširenje Ulice Ivana Gorana Kovačića u naselju Rosulje.

Izvođač radova na ovom projektu je “Niskogradnja” iz Laktaša.

Sanacija i proširenje Ulice Ivana Gorana Kovačića počeli su početkom septembra prošle godine, a rok je bio 210 kalendarskih dana.