U Trebinju je nedavno završeno vaterpolo prvenstvo Bosne i Hercegovine, na kojem je Vaterpolo klub Banja Luka trijumfovao, osvojivši prvo mjesto. Ova ekipa je ostvarila pobjede protiv Vaterpolo kluba Torpedo iz Sarajeva, Vaterpolo kluba Inviktum iz Sarajeva i Vaterpolo kluba Neum iz Neuma.

Ovo je deveti put da je Vaterpolo klub Banja Luka osvojio prvenstvo Bosne i Hercegovine, čime su još jednom potvrdili svoju dominaciju u domaćem vaterpolu. Tokom takmičenja, Banjalučani su pokazali vrhunsku formu i timski duh, što je na kraju rezultiralo njihovim zasluženim trijumfom.

Za Vaterpolo klub Banja Luka igraju Stefan Milovanović, Srđan Stevandić, Mirko Ćurlić, Nikola Ćosić, Milan Kecman, Stefan Šobić, Srđan Milošević, Viktor Glavić, Stefan Glavić, Petar Kojčinović, Marko Videkanić, Draško Vujković, Luka Jagodić i David Jovanović. Tim predvodi trener dr Slobodan Grahovac.

“Naš tim je uložio mnogo truda i napornog rada tokom cijele sezone. Ova titula je rezultat predanosti i zajedničkog rada svih članova kluba,” izjavio je dr Slobodan Grahovac nakon završetka turnira.

Vaterpolo klub Banja Luka nastavlja s nizom uspjeha, a njihova najnovija pobjeda svakako će dodatno motivisati ekipu za buduća takmičenja. Navijači i ljubitelji vaterpola u Banja Luci imaju mnogo razloga za slavlje i ponos na svoj tim.

Takođe, čestitamo Vaterpolo klubu Leotar na dobroj organizaciji prvenstva Bosne i Hercegovine i Nikoli Lješkoviću. Nadamo se da će sledeće godine učestvovati na prvenstvu BiH.