Zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske, Siniša Vidović, rekao je danas, komentarišući istup poslanika, Nebojše Vukanovića, u Narodnoj skupštini Republike Srpske, da je Vukanović još jednom pokušao da degradira dignitet najviše zakonodavne institucije svojim primitivnim i neodgovornim izlaganjem u kojem je iznio niz laži i uvreda na račun rukovodstva Republike Srbije.

Tužno je i sramotno da na današnji dan kada sjednici prisustvuju poslanici Skupštine Srbije koji su sa poslanicima iz Republike Srpske konstituisali Parlamentarni forum poslanik Vukanović pokuša da omalovaži i degradira ovaj događaj i pruženu bratsku ruku saradnje – rekao je Vidović.

Vidović je istakao da je posebno žalosno što je Vukanović svojim primitivnim istupom izazvao reakciju gostiju, poslanika iz Srbije, umjesto da kao vaspitan i odgovoran čovjek bude dobar domaćin dragim gostima.

– Naivno je vjerovati da je Vukanović to uradio sam. On je očigledno instruisan od onih kojima smeta istorijska Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda o kojoj se raspravlja u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Njima smeta Deklaracija, i Sabor, i saradnja, a Vukanović je samo megafon preko kojega pokušavaju da to degradiraju i sruše. Ali sreća je što srpski narod umije to da prepozna i što Vukanović nema, niti će imati političku snagu da provede u djelo naloge svojih mentora – rekao je Vidović.Vidović je dodao da je najbolju definiciju političkog djelovanja Vukanovića dao srpski poslanik, Milimir Vujadinović, koji je rekao da je srpski narod u BiH dobio svog Željka Komšića, oličenog u Vukanoviću.