Narodni front se neće odazvati pozivu vladajuće koalicije za razgovor na temu učešća na izborima.

Napisala je to u svojoj objavi na Fejsbuku predsjednica Narodnog fronta, Jelena Trivić.

Trivićeva je poručila da je poziv vladajuće koalicije za razgovor na temu učešća o izbroima krajnje licemjeran.

 

– Ovaj poziv smatramo krajnje licemjernim jer su te iste stranke vladajuće koalicije, sve do jedne, ušle u proces prijave za izbore koje je raspisala Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine – napisala je Trivićeva.

Trivićeva kaže da na izbore neće izaći po “Dodikovom zakonu”.

– Prije mjesec sam na pitanje novinara po kojem zakonu ćemo se prijaviti na izbore rekla „po Dodikovom sigurno nećemo“ i ostali smo na tim stajalištima – napisala je Trivićeva.

Trivićeva smatra da je vladajućoj koaliciji potrebna opozicija da bi se sakrili iza nje.

– Jasno je da im opozicija treba da posluži da bi se iza nas sakrili, odnosno kako bi imali alibi za njihovo učešće na raspisanim izborima – napisala je Trivićeva.

Trivićeva je istakla da opozicija nije naivna da nasjeda na takve “ponude”.

– S obzirom na to da im proces gutanja žabe nije bio dovoljno obrazloženje za laži koje su sve ovo vrijeme plasirali u vezi Dodikovog Izbornog zakona, sada su se sjetili opozicije. Naravno da nismo naivni da nasjedamo na ovakve „ponude“ – napisala je Trivićeva.

Trivićeva tvrdi da je poziv vladajuće koalicije za razgovor na temu učešća na izborima više nego jadan.

– Hod od busanja u prsa „junačka“ sa Dodikovim izbornim zakonom, preko gutanja žaba i krokodila do poziva opoziciji više je nego jadan. Prosto ne postoji bolja riječ – zaključila je u svojoj objavi na Fejsbuku Trivićeva.