Predsjednik SNS Miloš Vučević izjavio je u štabu ove stranke na Novom Beogradu da je Srbija na lokalnim izborima izabrala stabilnost i odgovornost, kao i da su izbori imali i nacionalni karakter.

On je rekao da pobjedu posvećuje svim građanima, a izrazio je zahvalnost predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

“Bio je dosta odsutan zbog državnih obaveza, ali je verovao u ovu politiku, verovao u listu, verovao da smo napravili dobru sinergiju, zajedništvo i da smo pokazali da je Srbija iznad svake političke stranke, iznad partikularnog interesa”, rekao je Vučević sinoć na konferenciji za novinare u štabu SNS.

On je naveo da svi u koaliciji ne misle uvijek isto o svim pitanjima, ali da je Srbija nešto što ih objedinjava i što ih je spojilo, prenosi Tanjug.

“I nijedna stranka, nijedan pokret i svi oni koji su bili deo ove liste nije izgubio svoj identitet, a opet smo svi dali sebe za tu Srbiju i za naše gradove i opštine. I ovaj veliki dan, jer ovo je znak da Srbija ima pravo na sutra, na bolje sutra i Srbija je izabrala pre svega stabilnost i odgovornost za ono što nam dolazi”, rekao je Vučević.

On je istakao i da je ovo važno za demokratiju.

“Mi očekujemo da zajednički radimo od lokalnog do državnog nivoa, da se borimo za gradove i opštine, da se borimo za našu Srbiju”, rekao je Vučević.

On je zahvalio svim koalicionim parnerima koji su doprinijeli da lista “Aleksandar Vučić Srbija sutra” pobijedi, jer Srbija ima pravo na bolje sutra.

“Želim da se u ime naše koalicije ‘Aleksandar Vučić- Srbija Sutra’, još jednom zahvalim svih građanima. Ne samo građanima koji su glasali za našu listu, nego građanima koji su učestvovali na izborima i doprineli da Srbija pokaže da je demokratska država koja ima institucije i koja pre svega ima pravo na to sutra, na bolju budućnost”, rekao je Vučević.

On je naveo da ovi izbori imaju i nacionalni karakter.

“Podrška našoj listi jeste suštinska podrška onome što je predsednik Republike radio i što radi za Srbiju. Pre svega ono što radi u odbrani državnog i nacionalnog interesa, nacionalnog dostojanstva, posebno ono što radi po pitanju ove sramne rezolucije oko Srebrenice i generalno što radi u odbrani državnih i nacionalnih interesa”, rekao je predsjednik SNS-a.

On je dodao da su ovo bili lokalni izbori, ali da je dvije trećine građana glasalo i dodao da nema predaje i da odmah mora da se počne sa radom.