Danas je postignut dogovor o srpskom jedinstvu, koje neće trajati jedan, dva ili mjesec dana, nego koje će trajati dovijeka, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

To jedinstvo nikada niko neće moći da uništi. Ovo je važan dan, mi Srbi nerijetko nemamo svijest o istorijskim i značajnim događajima, tek poslije nekoliko decenija se sjetimo – napominje Vučić.

Vučić dodaje, da je već prije deset godina postignut dogovor sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, makar se oni nekada i ne usaglašavali sa ličnim stavovima, da će Srbija i Srpska uvijek biti zajedno.

 

– Ovo jedinstvo nikada neće moći da sruši, što potvrđujemo je današnja Deklaracija. Danas smo postigli mnogo važnih dogovora, svaki ministar u Vladi Srbije ubuduće će prvo ići u Banjaluku, a svaki ministar u Vladi Srpske prvo u Beograd – dodaje Vučić.

Vučić je najavio, da neke od malih odluka, od kojih se kreće, jeste ekskurzije za đake koje će biti iz Srbije organizovane u Srpsku.

– Moramo biti mudriji, u dvadestom vijeku smo ginuli, više nego bilo koji drugi narodi u svijetu. Dajte da pokažemo sada da kroz slobodu i mir možemo da ostvarimo državne interese.

Kada je riječ o rezoluciji o Srebrenici, Vučić dodaje da se jedna mala Srbija se suprotstavila donošenju rezolucije o Srebrenici i riješila da se bori.