Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, povodom saopštenja hrvatskog Ministarstva branitelja, izjavio je danas da Aleksandra Vučića, kako kaže, “ustaše mogu da mrze i optužuju samo za jačanje Srbije i zaštitu Srba, za ubijanje hrvatske dece ne mogu”.

Građanski rat u Hrvatskoj je počeo 1991. godine povratkom ustaša na vlast, nasilnim otcjepljenjem od međunarodno priznate SFRJ i početkom ubijanja i progona Srba. Da je Hrvatska sudila pilotima koji su pobili žene i djecu na Petrovačkoj cesti, ne bi Srbija tražila da im sudi – naveo je Vulin u saopštenju.

Znam da nije baš lako očekivati da država nastala na ideji da je Srbe dozvoljeno i poželjno ubijati, sudi za ubijanje Srba, ali od članice EU to bi se moralo podrazumijevati, nada umire posljednja. Da sa nadom ne bi umrla i pravda, Srbija je imenovala ubice sa Petrovačke ceste, dosta su mirno spavali kraj neobilježenih grobova pobijenih nenaoružanih Srba – kazao je Vulin.

Prema njegovim riječima, zločinačka akcija “Oluja” je presudom čak i Haškog tribunala proglašena ratnim zločinom, samo nekako nisu uspjeli da pronađu, imenuju i osude zločince.

– Kada nisu oni, onda će to uraditi Srbija. Aleksandra Vučića ustaše mogu da mrze i optužuju samo za jačanje Srbije i zaštitu Srba, za ubijanje hrvatske djece ne mogu – odgovorio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin hrvatskom Ministarstvu branitelja, koje je u svom sramnom saopštenju iznijelo niz laži na račun Srbije i srpskog naroda i predsjednika Srbije Vučića, optuživši ga za velikosrpsku agresiju.