Šef kabineta ministra odbrane Zukana Heleza, Salko Beba, napao je verbalno i fizički radnika Službe za zajedničke poslove institucija BiH.

Sve se odigralo, kako saznaje Glas Srpske, 18. maja u dvorišnom prostoru objekta Ministarstva odbrane BiH u Sarajevu.

–Željko Kupuran, koji je i viši referent za tehničku zaštitu u Odsjeku za unutrašnje obezbjeđenje, a koji je tog dana bio dežurni, napadnut je verbalno i fizički prilikom obavljanja dužnosti iz opisa poslova svog radnog mjesta od strane Salka Bebe, koji je zaposlen u Ministarstvu odbrane BiH – piše u dopisu koji je iz Službe za zajedničke poslove otišao ka Ministarstvu odbrane BiH prije tri dana.

Zatražili su od Ministarstva odbrane da ih informišu o preuzetom radnjama u vezi utvrđivanja okolnosi navedenog događaja, te eventualnih sankcija protiv odgovornog lica.

– Smatramo da se ovakve situacije ne smiju događati i da je potrebno da se preduzmu sve mjere i radnje kako bi se preduprijedila pojava sličnih događaja – poručili su iz Službe za zajedničke poslove insitucija BiH u dopisu koji je otišao na adresu Ministarstva odbrane.

Za sada nema odgovora Ministarstva odbrane BiH na pitanja o ovom događaju. Međutim, kako saznajemo, o napadu Bebe na Kapurana uveliko se priča u Ministarstvu odbrane.

–Čuo sam za taj incident, ali ne želim da komentarišem dok službe ne odrade svoj posao. Psihički i fizički napadi u MO su nedopustivi – rekao je zamjenik ministra odbrane Aleksandar Goganović, koji vjeruje da će nadležne službe ispitati ovaj napad i po nalogu ministra skinuti video snimke sa nadzornih kamera.

Ako se sve dokaže, navodi Goganović, onda Helez treba da postupi u skladu sa zakonom prema svom šefu kabineta.

Salko Beba je prema dostupnim informacijama bio blizak saradnik Bakira Izetbegovića, kojeg je pratio u stopu. Najviše radnog vremena proveo je u federalnom Ministarstvu za boračka pitanja. Tu je bio i uz Zukana Heleza dok je on obavljao dužnost ministra, a nakon što je on postao ministar odbrane, Beba je dobio priliku da se „iskaže“ i na zajedničkom nivou.