“Ne boli ga duša jer želi voditi Banjaluku i napraviti napredak već što ne upravlja sa 150 miliona KM iz budžeta i njegov sin i Prointer firma ne mogu dobiti novac iz budžeta”, naglasio je Stanivuković.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kazao je kako se Dodik “iživljava nad građanima Republike Srpske i BiH, na medijima i svima i svemu, te da je njegovo iživljavanje konačno završeno”, komentarišući navode koje je uputio Milorad Dodik da se “Stanivuković iživljava nad skupštinom”.

“Ne boli ga duša jer želi voditi Banjaluku i napraviti napredak već što ne upravlja sa 150 miliona KM iz budžeta i njegov sin i Prointer firma ne mogu dobiti novac iz budžeta”, naglasio je Stanivuković u izjavi za N1.

On dodaje da tender s Prointerom nije prošao jer nije procedura ispoštovana. Na toj cijeni je, kako kaže, zarada 30-40 posto, Banjaluka bi bila zakinuta za 100.000 KM.

Stanivuković kaže da je to bio kriminal u skladu sa zakonom jer naprave proceduru da samo oni mogu proći na konkursu.

Istakao je kako je u prvih 35-40 dana “češljanja” Banjaluka napravila uštede od četiri miliona KM.

Gradonačelnik Banjaluke je naglasio da postoji veliki pritisak na njegov i rad Uprave.

“Danas kada se suočavamo s mnogim negativnim pojavama moramo obratiti pažnju na to. Veliki je pritisak na Komunalnu policiju koja danas ima podršku gradonačelnika i uprave da pokuca na svaka vrata i potpuno nepristrasno radi. Ovo je revolucija transparentnosti i srećan sam.

Ovo je prilika koju nizašta na svijetu ne bih propustio i zahvalan sam na njoj. Naša želja je da Banjaluku stavimo na poziciju da se bori protiv korupcije i kriminala i da se kaže u BiH, regiji i svijetu da je Banjaluka zvijezda vodilja”, rekao je Stanivuković.